Makovec s rumovou polevou

18. ledna 2011 v 21:48 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

250 g polohrubé mouky, 250 g mletého máku, 200 g moučkového cukru, 150 ml oleje, 2 vejce, 1 a 1/2 sáčku prášku do pečiva, 2 vanilkové cukry, 300 ml mléka, trochu strouhané citrónové kůry
Poleva: moučkový cukr, rum
Dohotovení: kandované ovoce

Makovec s rumovou polevou

Mouku, mletý mák, cukr, vanilkový cukr, strouhanou citrónovou kůru a prášek do pečiva promícháme, přidáme vejce, olej, mléko a vše důkladně promícháme. Nalijeme do vymazané a mmoukou vysypané formy a pečeme při 180°C, zkusíme špejlí, když se těsto na špejli nelepí, je moučník upečený. Vychladlý poléváme rumovou polevou. Polevu umícháme z moučkového cukru a rumu tak, aby byla mírně tekutá. Dozdobíme kandovaným ovocem.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama