Ořechové kakaové cukroví

3. ledna 2011 v 21:32 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

280 g hladké mouky, 200 g másla, 180 lískových oříšků, 60 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky kakaa
Krém: 1 balíček kakaového pudinku, 200 ml mléka, 2 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g másla
Dohotovení: čokoládová poleva, fondantové nebo marcipánové ozdoby

Ořechové kakaové cukroví

Mouku prosejeme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Necháme asi půl hodiny uležet v chladničce. Potom z těsta vyválíme placku o síle 3 mm a formičkou vykrájíme obdélníčky. Pečeme při 180 °C. Z pudinku, mléka, cukru a vanilkového cukru uvaříme pudink, za občasného míchání vychladíme. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny a postupně přidáváme prochladlý pudink a šleháme do jemného krému. Vychladlé obdélníčky slepíme krémem, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme svíčkami s fondantu.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama