Bonboniéra

1. února 2011 v 14:26 | Altara |  Dorty

SUROVINY

Piškot: 2 vejce, 150 g cukru krupice, 100 ml oleje, 3 lžíce kakaa, 250 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva (pečeme 2x)
Krém: 375 g másla, 1 salko (nevařené), 50 g kakaa
Ořechová náplň: 120 g mletých piškotů, 100 g mletých ořechů, 100 g másla, 50 ml rumu
Punčovina: odřezky z korpusu, trochu krému, mleté ořechy a rum podle chuti a hustoty
Dohotovení - mléčný marcipán: 300 g sušeného mléka, 300 g moučkového cukru, 3 bílky, 3 lžíce oleje, trochu mandlového aroma, voda dle potřeby
domácí pralinky

Bonboniéra

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a přiléváme olej. Pak střídavě mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem do pečiva. Nalijeme na plech s vyšším okrajem, který vyložíme pečícím papírem. Pečeme při 180°C. Hotový korpus vytáhneme i s papírem a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Stejně upečeme i druhý korpus. Na krém vyšleháme máslo do pěny a pomalu přiléváme salko. Nakonec přišleháme kakao. Můžeme přidat i trochu moučkového cukru. První korpus potřeme lehce krémem, poklademe na něj ořechovou náplň, kterou získáme smícháním rozdrcených piškotů, mletých ořechů, másla a rumu. Poté namažeme opět krémem (trochu si necháme na obmazání boků a povrchu dortu). Přiklopíme druhým korpusem. Dáme vychladit do chladničky. Mezitím si připravíme mléčný marcipán. Smícháme shora uvedené suroviny a dobře propracujeme. Vychlazený dort zarovnáme do požadovaného tvaru, odřezky vložíme do mísy, přidáme mleté ořechy a rum. Vytvoříme punčovinu. Povrch a boky dortu potřeme slabou vrstvou krému, zbylý přidáme do punčoviny. Z této punčoviny utvoříme na dortu lem. Opět dáme ztuhnout do chladničky. Mlečný marcipán vyválíme na velký plát a vychlazený dort jím potáhneme. Dozdobíme zbytky mléčné marcipánové hmoty a domácími pralinkami.
 


Komentáře

1 Míííšááá | E-mail | Web | 1. února 2011 v 19:59 | Reagovat

Jůůů, moc pěkný dortík :).

2 Lenka | E-mail | Web | 1. února 2011 v 20:44 | Reagovat

Tohle jsem už viděla, ale na takovou nádheru se dá dívat od rána do večera. Obdivuju tě, Ali.

3 altara | 2. února 2011 v 16:24 | Reagovat

Děkuju, moc děkuju.

4 Jitka | Web | 6. února 2011 v 10:33 | Reagovat

Alenko,luxusní bonboniéra :-)

5 altara | 6. února 2011 v 18:34 | Reagovat

Jitu, díky.

6 Hana B | 13. února 2011 v 17:56 | Reagovat

Alenko, zdravím a znovu se kochám tímto dortem. Tvoj pralinky jsou nádherné.

7 alenakub | Web | 16. února 2011 v 18:50 | Reagovat

Alenko tento dort se mi taky moc líbí, pralinky máš úplně vystavní!!!!!!

8 ElizaRUSSELL19 | E-mail | Web | 2. ledna 2012 v 13:34 | Reagovat

Do you acknowledge that it is high time to receive the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a>, which will make you dreams real.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama