Kuře na bramboráku

17. února 2011 v 20:11 | Altara |  Vaření

SUROVINY

Kuřecí stehýnka, 5 větších brambor, 200 g anglické slaniny, 1 cibule, 3 vejce, 3 housky, mléko, sůl, majoránka, mletý kmín, koření na pečené kuře, máslo na vymazání plechu

Kuře na bramboráku

Brambory nastrouháme nahrubo, osolíme a vymačkáme z nich šťávu, přidáme osmahnutou slaninu na cibulce, namočenou a vymačkanou housku v mléce, nakrájenou na kostičky, všechno koření a celá vejce. Vypracujeme těstíčko, které dáme na vymazaný plech a na to poklademe okořeněné kuře. Pečeme nejdříve kuře pokladené obráceně a pak ho otočíme, aby se udělala kůrka.



Kuře na bramboráku-příprava
 


Komentáře

1 Jitka | Web | 18. února 2011 v 14:06 | Reagovat

Alenko,kuřátko vypadá fantasticky :-))

2 altara | 18. února 2011 v 16:51 | Reagovat

Díky. Taky nám chutnalo, zatím cokoli zkouším nového je dobré, asi jen dvakrát jsme nebyli spokojeni, ale jak říkám, není recept ten, aby chutnal všem.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama