Makové lívanečky

17. února 2011 v 20:00 | Altara |  Vaření

SUROVINY

500 ml mléka, 250 g hladké mouky, 50 g mletého máku, 50 g hnědého cukru, 1 vanilkový cukr, 20 g droždí, 2 vejce, špetka skořice, špetka soli, olej na smažení, džem, zakysaná smetana, mletý mák

Makové lívanečky

Mléko mírně nahřejeme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, vejce a metlou šleháme. Mouku smícháme s cukrem, mákem, skořicí a vyšleháme řidší těsto. Necháme na teplém místě vykynout. V lívanečníku smažíme po obou stranách na oleji dozlatova. Podáváme mazané džemem, zdobené zakysanou smetanou a sypané mletým mákem.

Zdroj: časopis Chvilka v kuchyni (upraveno)
 


Komentáře

1 Jitka | Web | 18. února 2011 v 14:25 | Reagovat

Normálně tady slintám :-D

2 altara | 18. února 2011 v 16:55 | Reagovat

A my jsme mlaskali.

3 Miloslava | Web | 29. října 2016 v 13:04 | Reagovat

Odkaz na tyto lívanečky jsem dostala od kamarádky a já mám pryč klávesnici,jak na ní slintám.Určitě udělám po neděli... :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama