Rýžový nákyp

17. února 2011 v 20:08 | Altara |  Vaření

SUROVINY

2 sáčky rýže, 6 až 8 středně velkých jablek, cukr, 1 vanilkový cukr, skořice, 3 vejce, trochu mléka (asi 50 ml), několik sušených švestek, špetka soli, máslo na vymazání zapékací misky

Rýžový nákyp

Rýži uvaříme dle návodu. Zapékací misku vymažeme máslem a nasypeme první sáček rýže. Poprášíme špetkou soli, posypeme strouhanými jablky, poklademe sušenými švestkami, osladíme, přidáme vanilkový cukr a skořici.
Navrch rozsypeme druhý sáček rýže a rovněž poprášíme špetkou soli. V mléce rozšleháme vejce a nalijeme na připravenou rýži. Poklademe několika tenoučkými plátky másla a dáme zapéci.
 


Komentáře

1 Anetka :) | Web | 17. února 2011 v 20:18 | Reagovat

zkusím..:)

2 altara | 17. února 2011 v 21:58 | Reagovat

Nám to chutná, tak snad i tobě. Díky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama