Kapustové lasagne

7. března 2011 v 17:29 | Altara |  Vaření

SUROVINY
1 hlávka kapusty, 2 cibule, 1 lžíce sádla nebo rostlinného oleje, 600 g mletého masa (vepřové +hovězí), 1 vejce, sůl, mletý černý pepř, mletá paprika, 200 g anglické slaniny v plátcích


Kapustu rozebereme na listy, které dobře omyjeme a následně spaříme v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjmeme a necháme okapat. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno a lehce orestujeme na rozpáleném sádle nebo oleji. Mleté maso vložíme do větší mísy. Přidáme k němu vejce a orestovanou cibuli. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Všechny přísady dobře promícháme. Dno i strany pekáčku vyložíme plátky anglické slaniny, několik plátků si ponecháme prozatím stranou. Následně do pekáčku střídavě vrstvíme spařené kapustové listy a směs mletého masa tak, aby poslední vrstvu tvořila kapusta. Na tu položíme zbylé plátky anglické slaniny a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 45 minut.
Zdroj: Chvilka v kuchyni
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama