Klouzáky

16. března 2011 v 18:44 | Altara |  Vaření

SUROVINY
800 g syrových brambor, 150 g hrubé mouky, 2 lžíce strouhanky, 1 vejce, sůl


Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme. Do mísy rozklepneme vejce a dobře promícháme. Přidáme mouku a strouhanku a vymícháme těsto. Větší polévkovou lžící těsto nabíráme, uhladíme rukou a spouštíme do vroucí vody. Vaříme asi 10 minut. Poté vylovíme děrovanou naběračkou. Podáváme s pečeným masem a zelím, nebo jenom samotné polité rozškvařeným uzeným špekem.
 


Komentáře

1 ENILI | Web | 30. března 2011 v 17:31 | Reagovat

Tak to musím uvařit.Máme rádi jídla z brambor.Díky za tip.

2 altara | 31. března 2011 v 17:59 | Reagovat

ENILI, není zač.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama