Špaldové knedlíky s burisony

7. března 2011 v 17:23 | Altara |  Vaření


SUROVINY
200 g hrubé mouky, 150 g špaldové mouky, 21 g droždí, 1 vejce, sůl, asi 150 ml vlažné vody, 2 hrsti burisonů

Obě mouky nasypeme do mísy, přidáme sůl, vejce a rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažnou vodou a vařečkou dobře propracujeme těsto, do kterého zapracujeme burisony. Necháme kynout. Po vykynutí vyklopíme na vál, utvoříme dvě podlouhlé šišky, přikryjeme utěrkou a necháme ještě kynout. Do hrnce dáme vodu, když se začne vařit, vhodíme knedlíky a vaříme 15 minut (zkusíme špejlí a pokud se těsto na špejli nelepí, jsou hotové). Během vaření asi po deseti minutách knedlíky v hrnci otočíme. Hotové knedlíky po vytažení propícháme špejlí aby z nich vyšla pára a nesrazily se.


 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama