Bramborák s vejci

1. května 2011 v 18:38 | Altara |  Vaření

SUROVINY
.
500 g brambor, 100 g hladké mouky, 1 vejce, podle chuti česneku, trochu mléka, sůl, pepř, majoránka, olej na smažení, vejce, jemně nakrájená pažitka
.
.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném nudličkovém struhadle. Přebytečnou vodu slijeme a pocákáme mlékem (aby těsto nezčernalo). Přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Vmícháme hladkou mouku a řádně promícháme. Na pánvi rozpálíme olej a bramboráčky po obou stranách opečeme dozlatova. Konzumujeme většinou jako samostatné jídlo a pokud zbydou, rozkrájíme na pánev, rozklepneme na ně vejce a mícháme dokud se bramboráčky neprohřejí a vejce neusmaží. Sypeme sekanou pažitkou.
 


Komentáře

1 Ajina | E-mail | Web | 7. prosince 2011 v 15:08 | Reagovat

Tak to vypadá bezvadně.
Mám ráda zajímavé kombinace.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama