Hanácká uzená pečeně

1. května 2011 v 18:45 | Altara |  Vaření

SUROVINY
.
800 g uzené vepřové pečeně bez kosti, 600 g zadního hovězího masa, 80 g anglické slaniny, mletý nebo drcený černý pepř, strouhaný muškátový oříšek, 1 cibule, 300 g kořenové zeleniny, 40 g másla, 1 lžička celého pepře, 4 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 200 ml červeného vína, 1 lžíce hladké mouky
.
.
Do uzené pečeně uděláme po celé délce asi 6 hlubokých zářezů (plátky nedokrajujeme, maso musí zůstat vcelku). Hovězí rozdělíme na stejný počet plátků, jako je zářezů v uzeném mase. Hovězí plátky prošpikujeme špalíčkem slaniny a vložíme do zářezů v uzeném. Pak pečeni stáhneme provázkem, dobře opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu opečeme na másle a s veškerým kořením rozložíme do zapékací misky. Navrch položíme pečeni, zalijeme vínem. Přiklopíme pokličkou. Pečeme při 160°C asi 50 minut (pekla jsem o hodně déle, závisí to na kvalitě masa) a podle potřeby podléváme vodou. Hotovou pečeni vyjmeme z pekáčku a rozdělíme na porce. Výpek i se zeleninou přelijeme do kastrolu, vyrestujeme jej na tuk, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Šťávu asi 15 minut povaříme a propasírujeme. Poléváme jí jednotlivé porce masa na talíři.
.
Zdroj: časopis Chvilka v kuchyni
 


Komentáře

1 HaF | Web | 1. května 2011 v 21:13 | Reagovat

Tak toto bych ráda ochutnala!

2 altara | 2. května 2011 v 8:07 | Reagovat

HaF, nebylo to špatné, ale jako by mi v tom pořád něco chybělo. Moje rodina je omáčková a moc velký úspěch jsem s tím nesklidila.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama