Kraslice

1. května 2011 v 18:32 | Altara |  Dorty

SUROVINY
(velikost 15 cm)
.
3 vejce, 120 g cukru krupice, 20 g mletých vlašských ořechů, 10 g strouhané nugátové čokolády, 90 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje
Krém: 125 g másla, 4 lžíce nutelly
Dohotovení: marcipán
.

Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu, přidáme krupicový cukr, po jednom žloutky, olej a ještě dobře prošleháme. Vařečkou vmícháme mouku smíchanou s ostatními surovinami. Formu (ovál) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto a pečeme při 180°C . Zkusíme špejlí. Hotový vychladlý korpus jednou prokrojíme, namažeme krémem z másla a nutelly (trochu si necháme na obmazání boku a povrchu dortu). Dáme vychladit do chladničky. Poté vychlazený dort okrájíme do tvaru vejce. Odřezky v míse rozmícháme s rumem, kouskem másla a hrstkou mletých ořechů, tak, aby vznikla vláčná hmota. Tou potom vejce dotvarujeme. Celý povrch a boky potřeme tenkou vrstvou kému. Marcipán rozválíme a dort jím potáhneme. Ovážeme mašlí s velikonočními motivky a dozdobíme.
 


Komentáře

1 Hanka | Web | 1. května 2011 v 18:34 | Reagovat

Nádherný dortík! :-) Ali, máš bezva nápady. ;-) Hanka

2 altara | 1. května 2011 v 19:26 | Reagovat

Hani Děkuji. Byl to soutěžní dortík na sraz cukrářek v Bezdědicích a byli tam hezčí.

3 Lenka | E-mail | Web | 1. května 2011 v 20:52 | Reagovat

Jé, to je krásný dortík. :)

4 HaF | Web | 1. května 2011 v 21:10 | Reagovat

Hezčí? To si ani neumím představit! Tato kraslice je prostě nádherná!

5 altara | 2. května 2011 v 8:11 | Reagovat

Leni, díky.
HaF, ale ano byly tam ndherné kousky. Radost pohledět. Proto na ten srazík jezdím, tolik krásy v reálu není hned tak k vidění a když se pak vybírá z kolem třiceti dortíků ten nejkrásnější je hodně těžké.

6 Jitka | Web | 10. května 2011 v 11:26 | Reagovat

První moment jsem myslela,že je to opravdu velikost kraslice - tak husí vejce :-D Moc pěkný nápad!

7 altara | 11. května 2011 v 21:07 | Reagovat

Jitu, díky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama