SUROVINY
2 vejce, 80 g cukru krupice, 30 g mletých vlašských ořechů, 50 g polohrubé mouky, 2 lžíce oleje
(pečeme 3x - forma 26 cm)
(pečeme 1x - v nerez misce)
Krém: 375 másla, 200 ml mléka, 3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g rozpuštěné bílé čokolády, rum a moučkový cukr podle chuti
Dohotovení: marcipán
.

Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu, přidáme krupicový cukr, po jednom žloutek, olej a ještě dobře prošleháme. Vařečkou vmícháme mouku smíchanou s mletými ořechy. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto a pečeme při 180°C . (pečeme 3x). Zkusíme špejlí. Čtvrtý piškot pečeme v nerez misce, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Necháme vychladnout. Na krém uvaříme z mléka a polohrubé mouky kaši, přidáme vanilkový cukr, v ještě horké kaši rozpustíme bílou čokoládu a za občasného míchání necháme vychladnout. Do vychlazené vmícháme ještě trochu rumu. Máslo vyšleháme do pěny a postupně zašleháváme kaši. Podle chuti můžeme přidat moučkový cukr. Všechny tři piškoty poslepujeme krémem, piškot z mističky jednou prokrojíme a rovněž promažeme krémem (trochu si necháme stranou na obmazaní boků a povrchu dortu). Dáme vychladit do chladničky. Poté celý povrch a boky potřeme tenkou vrstvou kému. Marcipán rozválíme a dort jím potáhneme. Zdobíme mašličkami a kytičkami.
Alenko,pěkně sis vyhrála
)))