Panenka v pepřové omáčce

1. května 2011 v 18:47 | Altara |  Vaření

SUROVINY
.
1 vepřová panenka, anglická slanina, sůl, 1 lžíce celého pepře
Omáčka: 30 g másla, 1 lžíce hrubě drceného pepře, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml vody, půl kostky bujónu (hovězí natur), 100 ml šlehačky, 2 lžičky feferónové hořčice
.
.
Vepřovou panenku nakrájíme na 3 cm silné špalíčky, jemně osolíme, obalíme plátky anglické slaniny a uprostřed převážeme provázkem. (Před podáváním odstraníme) Vložíme do pekáčku, posypeme celým pepřem, podlijeme trochu vodou a přiklopené upečeme do měkka. Pekla jsem asi při 180°C. Pak ještě chvilku pečeme odklopené, aby maso chytlo barvu. Ponecháme na teplém místě. Na omáčku rozehřejeme máslo, promícháme s pepřem, zasypeme moukou a prosmahneme. Zalijeme studeným vývarem z vody a bujónu a krátce povaříme. Nakonec vlijeme šlehačku a vmícháme hořčici. Podáváme s vařenými brambory nebo s čím kdo rád.
 


Komentáře

1 Lenka | E-mail | Web | 1. května 2011 v 20:50 | Reagovat

Ahoj Ali, to vypadá prudce jedle, mňam. Máš tu spoustu nových dobrot, nevím, co bych si dala dřív. Krásný večer!

2 HaF | Web | 1. května 2011 v 21:14 | Reagovat

Taky dobrá mňamka!

3 altara | 2. května 2011 v 8:05 | Reagovat

Jéééééé holky, děkuju. Myslela jsem, že jste na mě už zanevřely, když jsem tak dlouho nic nového nepřispěla. Fakc je to jedlé.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama