Zaječice z perníku

1. května 2011 v 18:29 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
500 g hladké mouky, 180 g moučkového cukru, 3 lžíce tekutého medu, 170 g tuku, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička perníkového koření, 2 vejce, 1 lžička světlého kakaa
Dohotovení: rozšlehané vejce, kousky barevného marcipánu


Tuk, cukr, med, jedlou sodu dáme mírně zahřát, přidáme vejce a teplým zaděláme těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet v chladu. Druhý den těsto rozválíme, vykrájíme vykrajovačkou nebo podle šablony hlavy zaječic, ze dvou vykrojených koleček nalepíme tváře, z malé perníkové kuličky nos a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180°C. Horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem. Dozdobíme marcipánem.

 


Komentáře

1 Hanka | Web | 1. května 2011 v 18:31 | Reagovat

Ali, zaječice jsou úžasné!!! :-))) Hanka

2 PetuSHenka | Web | 1. května 2011 v 18:45 | Reagovat

Rozkošné photky =))

3 altara | 1. května 2011 v 19:30 | Reagovat

Děkuji, letos jsem pro nemoci neměla na perníčky vůbec čas a vlastně v dubnu ani na stránečky.

4 HaF | Web | 1. května 2011 v 21:05 | Reagovat

Krásné perníčky, škoda je sníst!

5 altara | 2. května 2011 v 8:12 | Reagovat

Děkuji. Už nejsou, rozdávala jsem jsem koledníkům a dětem známých.

6 Jitka | Web | 10. května 2011 v 11:31 | Reagovat

Alenko,ty zaječí holky jsou boožííí!!! Fakt mě rozesmály....to se hned tak nevidí :-)))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama