Žloutkové řezy se šlehačkou

6. května 2011 v 17:39 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY
350 g hladké mouky, 250 g Hery, 1 šlehačka, 3 žloutky, trošku octa
Krém: 1 l mléka, 50 ml rumu, 3 vanilkové pudinky, 5 žloutků, 1 máslo, 200 g moučkového cukru
Dohotovení: 1 rostlinná šlehačka v prášku (Dr. Oetker), trochu mléčné čokolády

Z hladké mouky, Hery, šlehačky, žloutků a trošky octa vypracujeme těsto. Dáme na půl hodiny odpočinout do chladničky. Po uplynutí této doby těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou na pečícím papíře vyválíme, přeneseme i s papírem na plech, propícháme vidličkou a upečeme při 180°C dorůžova. Necháme vychladnout. Na krém si v mléce rozšleháme žloutky a pudinky a uvaříme. Za občasného míchání necháme vychladnout. Poté do pudinku vmícháme rum. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a vešleháme studený pudink. Krémem potřeme první placku, přiklopíme druhou plackou. Vše volně, netlačíme, krém je velmi řídký. Dle návodu na sáčku ušleháme šlehačku a rozetřeme na povrchu řezů. Lžičkou na povrchu naděláme vlnky a pocákáme rozpuštěnou mléčnou čokoládou. Vše dáme důkladně vychladit. Řezy krájíme pilkovým nožem a jíme lžičkou. Jsou moc dobré.

 


Komentáře

1 Hanka | Web | 6. května 2011 v 17:43 | Reagovat

Ali, tyhle řezy mi děsně rozbouřily chuťové buňky, ale musím si nechat zajít chuť, anžto a protože bych měla jaterní testy úplně v háji! ;-) Hanka

2 Lenka | E-mail | Web | 6. května 2011 v 18:47 | Reagovat

Ahoj Ali, tak z tohodle budu mít velmi neklidné spaní. Nejradši bych se do nich pustila hned. Určitě v nejbližší době vyzkouším. Řezy vypadají bombastiky.

3 HaF | Web | 6. května 2011 v 21:14 | Reagovat

O žloutkových řezech jsem už slyšela, ale s těmito fotkami mi nedají spát!
Jen nevím co víc obdivovat, jestli řezy nebo nádhernou drátovanou kraslici!

4 altara | 7. května 2011 v 8:03 | Reagovat

Hani, díky, taky se začínám omezovat v sladkostech, nějak mi nedělají dobře na postavu....
Leni děkuji.
HaF děkuji, ale tu drátovanou kraslici jsem nedělala já, tu jsem si koupila od kamarádky www.otiskyprstu.cz

5 Jitka | Web | 10. května 2011 v 11:10 | Reagovat

Alenko,já už nemám co dodat....vypadají fantasticky!!! O chuti mám úplně stejné myšlení :-)))

6 altara | 11. května 2011 v 20:54 | Reagovat

Jituško díky.

7 Naďka P. | Web | 23. května 2011 v 13:10 | Reagovat

Alenko,úúúúúžasné sklidily velký úspěch!Děkuji za recept i inspiraci ♥

8 tetkapernikarka | Web | 26. května 2011 v 13:22 | Reagovat

Ali,tak jestli tyhle řezy budou tak dobré jak vypadají,tak vyzkouším určitě co nejdřív,sotva tady stíhám polykat :-))))Alena

9 altara | 26. května 2011 v 18:40 | Reagovat

Ahoj Naděnko, ráda tě tu vidím. Tebe taky zlákaly? Jsem ráda že chutnalo.
Alenko, určitě zkus jsou fááááááákt dobré, zeptej se Lenky.

10 Peťule | 14. července 2014 v 21:29 | Reagovat

Ahoj, chci dělat doma žloutkové řezy se šlehačkou dělali jsme je ve škole na praxi a krém budu dělat z vanilkového pudinku, ale vůbec nevím jeké množství neporadíte mi?:/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama