Červen 2011

Kontakt

27. června 2011 v 9:04 | Altara |  alena.tarabova@email.cz

Vážení návštěvníci,

případné dotazy pište, prosím, na e-mailovou adresu alena.tarabova@email.cz nebo do okénka "zpráva autorovi" uvádějte svoji e-mailovou adresu, abych mohla Vaše dotazy zodpovědět.

Vaše altara




Kávové čtyřlístky

26. června 2011 v 19:23 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
150 g bílé čokolády, 75 ml smetany, 1 lžička Nescafé sensazione
Dohotovení: 10 g hořké čokolády, 300 g bílé čokolády, marcipánové kuličky
.

Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a dotónujeme 10 g čokolády hořké na kávovou barvu. Silikonovou formičku naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu, přidáme smetanu, nescafé a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme tónovanou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Ozdobíme malou kuličkou z marcipánu obarveného kakaem.

Punčovky

26. června 2011 v 19:21 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
50 g jahodové polevy, 50 g jogurtové polevy, 50 ml červeného punče
Dohotovení: 200 g jahodové polevy, 30 g 100% tuku, červená gelová potravinářská barva
.

Jahodovou polevu společně s tukem rozpustíme ve vodní lázni, obarvíme do požadovaného tónu červenou gelovou barvou. Silikonovou formičku plníme do třetiny, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme jahodovou a jogurtovou polevu a vmícháme do ní punč. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme červenou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků.

Kapučínky

26. června 2011 v 19:19 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
150 g mléčné čokolády, 50 ml smetany, 2 lžičky kapučína
Dohotovení: trochu kapučína na obalení, srdíčka z červené jahodové čokolády
.
.
Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme do ní smetanu a kapučíno. Vyklopíme na potravinářskou fólii, necháme chvíli zchladnout a poté uválíme váleček o průměru asi 2 cm. Dáme ztuhnout do chladničky. Ztuhlý váleček nakrájíme na špalíčky (asi 20 kousků), které obalujeme v kapučínu. Vložíme do papírových košíčků a zdobíme červeným srdíčkem.

Kávovky

26. června 2011 v 19:17 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
150 g mléčné čokolády, 75 ml smetany, 2 lžičky jemně mleté zrnkové kávy
Dohotovení: 300 g hořké čokolády, marcipánová kávová zrnka
.
.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Silikonovou formičku naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni mléčnou čokoládu, přidáme smetanu, mletou kávu a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Ozdobíme marcipánovým kávovým zrnkem.

Koule Peprmint

26. června 2011 v 19:16 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
250 g hořké čokolády, 50 ml peprmintového likéru
Dohotovení: tmavá čokoládová rýže, zelené cukrové kuličky
.
.
Hořkou čokládu rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme do ní peprmintový likér a řádně promícháme. Dáme na několik hodin ztuhnout do chladničky. Lžičkou pak vykrajumeme kousky které v dlaních tvarujeme do kuliček. Obalujeme v tmavé čokoládové rýži smíchané se zelenými cukrovými kuličkami. Vkládáme do papírových cukrářských košíčků.

Peprmintky

26. června 2011 v 19:14 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g bílé čokolády, 50 ml peprmintového likéru
Dohotovení: 150 g hořké čokolády
.
.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Silikonovou formičku naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu, přidáme peprmintový likér a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků.

Rumová srdíčka

26. června 2011 v 11:44 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g banánové polevy, 50 ml smetany, 4 lžičky rumu
Dohotovení: 200 g hořké čokolády, marcipánová srdíčka
.

Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Silikonovou formičku ve tvaru srdíček naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni banánovou polevu, přidáme smetanu, rum a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Ozdobíme marcipánovými srdíčky.
.

Fernetky mléčné

26. června 2011 v 11:42 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g mléčné čokolády, 25 ml fernetu
Dohotovení: 200 g mléčné čokolády, čokoládové kytičky
.

Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Silikonovou formičku naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni mléčnou čokoládu, přidáme fernet a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme mléčnou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Ozdobíme čokoládovou kytičkou z pomerančové polevy s přidáním mléčné čokolády.
.

Čoko banán čoko

26. června 2011 v 11:39 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g banánové polevy, 100 g mléčné čokolády
Dohotovení: srdíčka z mléčné čokolády
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme nejprve banánovou polevu. Silikonovou formičku naplníme do dvou třetin. Necháme ztuhnout. Poté rozpustíme ve vodní lázni mléčnou čokoládu a pralinku zavíčkujeme mléčnou čokoládou. Dáme na chvíli do mrazáku. Ze zbylé mléčné čokolády si připravíme srdíčka. Nalijeme ji do plastového platíčka s tvary srdíček, necháme v chladu ztuhnout a vyklepneme. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Ozdobíme srdíčkem z mléčné čokolády.
.

Mandlovky v čokoládě

26. června 2011 v 11:38 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
50 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 50 g mletých loupaných mandlí
Dohotovení: 150 g hořké čokolády, marcipánové mašličky
.

Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Silikonovou formičku naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu, přidáme smetanu, mleté mandle a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Ozdobíme čokoládovou tyčinkou (tuto jsem získala tak, že jsem do plastového stojánku na lízátka nalila trochu rozpuštěné čokolády a dala ztuhnout na chvíli do mrazáku, po ztuhnutí vyklepla) a malou marcipánovou mašličkou.

Malibu likérky

26. června 2011 v 11:36 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
150 g bílé čokolády, 50 ml kokosového likéru Malibu, 4 lžičky strouhaného kokosu
Dohotovení: 250 g bílé čokolády
.

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Silikonovou formičku naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu, přidáme likér Malibu, strouhaný kokos a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme bílou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyklepneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků.
.

Oranž v čokoládě

26. června 2011 v 11:34 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g pomerančové polevy, 50 ml vaječného likéru
Dohotovení: 200 g hořké čokolády
.

Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Formičku na na led naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni pomerančovou polevu, přidáme vaječný likér a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyklepneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků.

Mokate

26. června 2011 v 11:32 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g bílé čokolády, 50 ml smetany, půl lžičky nescafe sensazione
Dohotovení: 200 g bílé čokolády
.

Bílou čokládu rozpustíme ve vodní lázni. Silikonovou formičku na čtyřlístky naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu, přidáme smetanu, nescafé a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme bílou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Ozdobíme malou kuličkou z kakaového marcipánu.

Srdíčka Griotte

26. června 2011 v 11:30 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g hořké čokolády, 50 ml griotky
Dohotovení: 200 g jahodové polevy, 30 g 100% tuku, červená potravinářská gelová barva, fondantové růžičky
.

Jahodovou polevu společně s tukem rozpustíme ve vodní lázni, obarvíme do požadovaného tónu červenou gelovou barvou. Silikonovou formičku ve tvaru srdíček plníme do třetiny, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a vmícháme do ní griotku. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme červenou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky, zdobíme bílou růžičkou a vkládáme do papírových cukrářských košíčků.
.