Banánky v čokoládě

9. června 2011 v 11:44 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
200 g banánové polevy, 80 g bílé čokolády, 50 ml šlehačky, 1 lžíce rumu
Dohotovení: čokoládová poleva, banánová poleva
.

Ve vodní lázni rozpustíme banánovou polevu s bílou čokoládou, přidáme šlehačku, rum a dobře prošleháme ruční metličkou. Teplé lijeme do tvořítka na led (polokoule), necháme chvíli vychladnout a dáme ztuhnout do mrazáku. Ztuhlé vyjmeme a tvořítko na chvíli postavíme do teplé vody (pozor nesmí být horká). Poté prstem vyloupneme pralinky tak, že mačkáme pralinku dovnitř na pravém kraji a ona se pomalu vysouvá. Hotové pralinky máčíme v čokoládě. Zdobíme banánovou polevou a vkládáme do papírových cukrářských košíčků.
 


Komentáře

1 Hanka | E-mail | Web | 7. ledna 2013 v 12:49 | Reagovat

Máš krásně tenký čokoládový obal, Ali, to se mi moc nedaří. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama