Bílá pomerančová pralinka

9. června 2011 v 12:10 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
200 g marcipánu, 50 g kandované pomerančové kůry, pár kapek pomerančového aroma,
Dohotovení: bílá čokoládová poleva, pomerančová poleva, oranžová gelová barva
.

Marcipán obarvíme oranžovou gelovou barvou do světleoranžova (do barvy namočíme jen špičku párátka a vpracujeme do marcipánu), zapracujeme pár kapek pomerančového aroma a na kostičky nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru. Z hmoty utvoříme kuličky, dáme na chvíli ztuhnout do chladu. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, pomocí dvou vidliček v ní pralinky máčíme a klademe na kuchyňskou mřížku. Trochu pomerančové polevy rovněž rozpustíme ve vodní lázni, nalijeme do mikroténového sáčku, ustřihneme malinký růžek a bílé pralinky zdobíme tenkými čárkami.
 


Komentáře

1 Hanka | E-mail | Web | 7. ledna 2013 v 12:52 | Reagovat

Zase taková krásně tenká "skořápka", Ali. Pralinky vypadají moc hezky, líbí se mi kombinace bílé barvy s oranžovou. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama