Bílé lanýže

6. června 2011 v 22:24 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
200 g bílé čokolády, 50 ml šlehačky, 1 lžíce bílého rumu
Dohotovení: bílé čokoládové šupinky na obalení
.

Nad párou rozpustíme bílou čokoládu, přilijeme šlehačku a bílý rum. Vše ruční metličkou řádně prošleháme. Vychladíme v chladničce. Poté lžičkou odebíráme kousky a v dlaních tvoříme kuličky, které obalujeme v bílých čokoládových šupinách. Pracujeme rychle a ruce chladíme ve studené vodě, otřeme a tvarujeme. Hotové lanýže vkládáme do papírových cukrářských košíčků.
 


Komentáře

1 Vlaďka Novotná | E-mail | 7. června 2011 v 7:50 | Reagovat

Ahoj Alenko, super recepty. Ty jsi pokušitelka,určitě budu muset zase nějaké zkusit.

2 altara | 7. června 2011 v 9:39 | Reagovat

Vlaďko díky, zkus, já se na tvoje pralinky vždycky moc teším. Na podzim se budeme doplňovat, viď?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama