Čokoládové lanýže

9. června 2011 v 11:48 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
200 g tmavé čokolády, 50 ml šlehačky, 1 lžíce rumu nebo koňaku
Dohotovení: tmavé čokoládové šupinky
.

Nad párou rozpustíme čokoládu, přilijeme šlehačku a rum nebo koňak. Vše ruční metličkou řádně prošleháme. Vychladíme v chladničce. Poté lžičkou odebíráme kousky a v dlaních tvoříme kuličky, které obalujeme v tmavých čokoládových šupinách. Pracujeme rychle a ruce chladíme ve studené vodě, otřeme a tvarujeme. Hotové lanýže vkládáme do papírových cukrářských košíčků.
 


Komentáře

1 Hanka | E-mail | Web | 7. ledna 2013 v 13:26 | Reagovat

Lanýže jsou dobré, taky je musím někdy udělat. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama