Koule Griotte

26. června 2011 v 11:27 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
200 g jahodové polevy, 75 ml griotky
Dohotovení: 50 g jahodové polevy, 10 g 100% tuku, červená potravinářská gelová barva
.

Ve vodní lázni rozpustíme jahodovou polevu, vmícháme do ní griotku a řádně promícháme. Dáme ztuhnout do chladničky na několik hodin. Poté lžičkou vykrajujeme z hmoty kousky, v dlaních tvarujeme kuličky, které obalujeme v červené strouhané jahodové polevě. Tuto si připravíme tak, že rozpustíme 50 g jahodové čokolády společně s 10 g 100% tuku a obarvíme gelovou barvou. Nalijeme do mikroténového sáčku a dáme ztuhnout do chladu. Ztuhlou polevu nastrouháme na jemném nudličkovém struhadle. Hotové pralinky klademe do cukrářských papírových košíčků.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama