Lískový oříšek

6. června 2011 v 22:16 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
200 g čokoládové nuttely, lískové oříšky zbavené hnědých slupek
Dohotovení: 200 g čokolády na vaření
.

Nuttelu ve vodní lázni rozpustíme a řádně promícháme. Lískové oříšky krátce opražíme na suché pánvi, vymneme v utěrce a zbavíme je tak hnědých slupek. Ve vodní lázni rovněž rozpustíme čokoládu. Formičky na pralinky vylijeme čokoládou tak, aby byla na dně i bocích. Poté necháme ztuhnout. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme nuttelu, vložíme vždy po jednom lískovém oříšku a zavíčkujeme opět rozpuštěnou čokoládou. Pralinky necháme v chladu ztuhnout. Ztuhlé pralinky vymáčkneme z formiček a uložíme do cukrářských košíčků.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama