Mandlovky v čokoládě

26. června 2011 v 11:38 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
50 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 50 g mletých loupaných mandlí
Dohotovení: 150 g hořké čokolády, marcipánové mašličky
.

Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Silikonovou formičku naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu, přidáme smetanu, mleté mandle a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Ozdobíme čokoládovou tyčinkou (tuto jsem získala tak, že jsem do plastového stojánku na lízátka nalila trochu rozpuštěné čokolády a dala ztuhnout na chvíli do mrazáku, po ztuhnutí vyklepla) a malou marcipánovou mašličkou.
 


Komentáře

1 mirka | E-mail | 11. října 2011 v 18:45 | Reagovat

dobry den ,máte super receptya chcem sa spýtat do praliniek do plnky ide smotana na varenie...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama