Mocca

26. června 2011 v 11:25 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g hořké čokolády, 50 ml kávového likéru, 1 lžička jemně mleté zrnkové kávy
Dohotovení: 200 g mléčné čokolády
Na kytičky: 50 g bílé čokolády, mléčná čokoláda
.

Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kávový likér, zrnkovou kávu a řádně promícháme. Poté ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu. Silikonovou formičku naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Náplní plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme mléčnou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Ozdobíme čokoládovou kytičkou. Na kytičky ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a plníme jí platíčko od bonboniéry ve tvaru kytiček (Milka). Do středu přilepímě mléčnou čokoládovou čočku, nebo střed naplníme rozpuštěnou mléčnou čokoládou. pomocí špetky čokolády přilepíme k pralince.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama