Pralinka s vaječným likérem

10. června 2011 v 18:42 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g bílé čokolády, 75 ml vaječného likéru
Dohotovení: 200 g hořké čokolády
.

Nejprve si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Vyjmeme z lázně a vmícháme vaječný likér. Zpočátku je směs řídká, ale po zchladnutí částečně ztuhne. Ve vodní lázni rozpustíme i hořkou čokoládu. Tvořítko na led naplníme hořkou čokoládou do jedné třetiny, štětečkem rozetřeme po stranách, nejlépe dvakrát, aby nám pralinky nepraskaly a náplň z nich nevytékala. Dáme na chvíli ztuhnout do mrazáku. Nastříkáme náplň, necháme opět chvíli v mrazáku a nakonec zalijeme hořkou čokoládou. Po dostatečném ztuhnutí v mrazáku vyjmeme tvořítko s pralinkami a obrátíme dnem vzůru. Chvíli necháme působit teplo místnosti a poté tvořítkem opatrně klepneme o kuchyňskou linku. Pralinky se krásně uvolní a naskládáme je co cukrářských papírových sáčků.
.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama