Srdíčka Griotte

26. června 2011 v 11:30 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g hořké čokolády, 50 ml griotky
Dohotovení: 200 g jahodové polevy, 30 g 100% tuku, červená potravinářská gelová barva, fondantové růžičky
.

Jahodovou polevu společně s tukem rozpustíme ve vodní lázni, obarvíme do požadovaného tónu červenou gelovou barvou. Silikonovou formičku ve tvaru srdíček plníme do třetiny, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a vmícháme do ní griotku. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme červenou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky, zdobíme bílou růžičkou a vkládáme do papírových cukrářských košíčků.
.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama