Tyčinka jahoda

9. června 2011 v 19:25 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g jahodové polevy, 15 g 100% tuku, 100 g kvalitní hořké čokolády, červená gelová potravinářská barva (red extra)
.
.
Ve vodní lázni si rozpustíme (každou vzlášť ) jahodovou polevu s tukem a hořkou čokoládu. Jahodovou polevu obarvíme, přidáme do ní na špičku párátka červenou gelovou barvu a dobře rozmícháme. Do tvořítka na led ve tvaru tyčinek nalijeme nejprve trochu jahodové polevy a dáme ztuhnout na chvíli do chladničky. Poté dolijeme rozpuštěnou hořkou čokoládu a opět necháme ztuhnout v chladničce. Když tyčinky ztuhnou, tvořítko vyjmeme z chladničky a obrátíme na stole dnem vzhůru. Lehce přejedeme teplými prsty a necháme být. Po chvíli s tvořítkem jemně klepneme. Tyčinky krásně vypadnou. Uložíme do červených papírových cukrářských košíčků.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama