Jahodová srdíčka

12. července 2011 v 18:02 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g jahodové polevy, 50 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 1 lžíce rumu
Dohotovení: 100 g bílé čokolády, 25 g jahodové polevy, mašličky z bílého čokoflexu (nebo marcipánu)
.

Bílou čokoládu společně s jahodovou polevou rozpustíme ve vodní lázni. Silikonovou formičku plníme do třetiny, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme jahodovou a bílou čokoládu a vmícháme do ní smetanu a rum. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme růžovou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyloupeme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Dozdobíme bílou mašličkou.
.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama