Srpen 2011

Irská káva

12. srpna 2011 v 10:01 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g bílé čokolády, 25 ml smetany, 25 ml Irské whisky, 1 lžička Nescafe sensazione
Dohotovení: 5 g hořké čokolády, 150 g bílé čokolády, 1 lžička jemně mleté zrnkové kávy, marcipánová kávová zrnka
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a dotónujeme hořkou čokoládou, vmícháme lžičku jemně mleté zrnkové kávy. Silikonovou formičku na pralinky naplníme do jedné třetiny, rozetřeme po stranách štětečkem a dáme ztuhnout do mrazáku. Připravíme si náplň. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, vmícháme smetanu, whisky a kávu a řádně promícháme. Pralinky plníme tak, aby zbyl kousek od okraje. Opět dáme na chvilku ztuhnout do mrazáku. Nakonec pralinky zavíčkujeme čokoládou. Dáme ztuhnout do mrazáku, hotové vymáčkneme z formiček a dozdobíme kakaovým marcipánovým zrnkem.


Whisky creme

11. srpna 2011 v 22:21 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g bílé čokolády, 25 ml whisky
Dohotovení: 200 g hořké čokolády
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Do silikonové pralinkové formičky dáme trochu hořké čokolády, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a vmícháme do ní whisky. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vymáčkneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků.
.



Kávovka světlá

11. srpna 2011 v 22:18 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 1 lžička Nescafé sensazione,
Dohotovení: 5 g hořké čokolády, 150 g bílé čokolády, 1 lžička jemně mleté zrnkové kávy, marcipánová kávová zrnka
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a dotónujeme hořkou čokoládou, vmícháme lžičku jemně mleté zrnkové kávy. Silikonovou formičku na pralinky naplníme do jedné třetiny, rozetřeme po stranách štětečkem a dáme ztuhnout do mrazáku. Připravíme si náplň. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, vmícháme smetanu, a kávu a řádně promícháme. Pralinky plníme tak, aby zbyl kousek od okraje. Opět dáme na chvilku ztuhnout do mrazáku. Nakonec pralinky zavíčkujeme čokoládou. Dáme ztuhnout do mrazáku, hotové vymáčkneme z formiček a dozdobíme kávovým marcipánovým zrnkem.
.


Callebaut creme

11. srpna 2011 v 22:15 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

125 g náplně do pralinek Callebaut
Dohotovení: 200 g hořké čokolády, bílá marcipánová kulička
.
.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Tvořítko na led plníme do jedné třetiny, rozetřeme štětečkem po stranách. Dáme do chladu ztuhnout. Zatím si ve vodní lázni rozehřejeme náplň. Lžičkou plníme pralinky tak, aby zbyl kousek od kraje. Dáme ztuhnout do mrazáku. Nakonec zavíčkujeme hořkou čokoládou a opět uložíme na chvíli do mrazáku. Ztuhlé pralinky z tvořítka vyklepneme. Střed ozdobíme kuličkou z marcipánu.

Kokosové pralinky

11. srpna 2011 v 22:12 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 4 lžičky strouhaného kokosu
Dohotovení: 200 g bílé čokolády, bílá marcipánová minisrdíčka
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Silikonovou formičku naplníme do jedné třetiny a štětečkem rozetřeme po stranách. Necháme ztuhnout. Na náplň rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu, přidáme smetanu, strouhaný kokos a řádně promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme bílou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyjmeme, vyklepneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Zdobíme malým bílým marcipánovým srdíčkem.

Likérové hrudky mléčné

11. srpna 2011 v 21:59 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
200 g mléčné čokolády, 75 ml vaječného likéru
Dohotovení: kakao na obalení
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Vyjmeme z lázně a vmícháme vaječný likér. Zpočátku je směs řídká, ale po zchladnutí částečně ztuhne. Necháme ztuhnout v chladničce. Poté lžičkou hmotu nabíráme a rukama tvoříme malé hrudky, které obalujeme v kakau. Vkládáme do cukrářských papírových košíčků.

Lemonky

11. srpna 2011 v 21:57 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
50 g arašídového másla, 25 g cukru moučka, 25 ml smetany
Dohotovení: 150 g hořké čokolády
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Silikonové formičky na pralinky plníme do jedné třetiny, štětečkem rozetřeme po stranách a dáme do chladu ztuhnout. Náplň si připravíme tak, že rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu a vmícháme do ní smetanu a citrónovou šťávu. Dobře promícháme. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje. Dáme na chvíli do mrazáku ztuhnout. Poté zavíčkujeme bílou čokoládou. Opět necháme v chladu ztuhnout a hotové pralinky z formičky vymačkáme. Důlky vyplníme žlutým marcipánem a ozdobíme malou marcipánovou kytičkou.

Arašídky

11. srpna 2011 v 21:55 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
50 g arašídového másla, 25 g cukru moučka, 25 ml smetany
Dohotovení: 150 g hořké čokolády
.
.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Tvořítko na led plníme do jedné třetiny, rozetřeme štětečkem po stranách. Dáme do chladu ztuhnout. Zatím si připravíme krém. Arašídové máslo třeme s moučkovým cukrem a smetanou do hladké pěny. Přendáme do zdobícího sáčku a plníme pralinky tak, aby zbyl kousek od kraje. Dáme ztuhnout do mrazáku. Nakonec zavíčkujeme hořkou čokoládou a opět uložíme na chvíli do mrazáku. Ztuhlé pralinky z tvořítka vyklepneme.

Jogurtové koule

11. srpna 2011 v 21:53 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
225 g jogurtové polevy, 50 ml smetany, 50 g bílé čokolády
Dohotovení: bílé čokoládové šupinky
.
.
Jogurtovou polevu a bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme smetanu a řádně promícháme. Necháme několik hodin v chladu tuhnout. Poté lžičkou vykrajujeme kousky a v dlaních tvoříme kuličky, které obalujeme v bílých čokoládových šupinkách.

Marcipánové kokosové špičky

11. srpna 2011 v 21:51 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
200 g marcipánu, 8 lžiček jemně strouhaného kokosu
Dohotovení: 200 g hořké čokolády
.
.
Marcipán na vále propracujeme a zapracujeme do něj jemně mletý strouhaný kokos. Vyválíme váleček, nakrájíme na stejně velké špalíčky. Tyto špalíčky v rukou ukoulíme na kuličky a vtiskneme do lisu na citrón, který jsme předtím jemně vysypali moučkovým cukrem. Přidržíme chvíli palcem, marcipán se na palec nalepí a vytáhneme hotovou špičku. Takto postupně zpracujeme všechnu marcipánovou hmotu a špičky necháme ztuhnout v chladu. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, špičky v ní máčíme, klademe na kuchyňskou mřížku a necháme zaschnout.

Pomerančové punčovky

11. srpna 2011 v 21:49 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
50 g bílé čokolády, 50 g pomerančové polevy, 50 ml červeného punče
Dohotovení: 100 g bílé čokolády, 100 g pomerančové polevy
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme 100 g bílé čokolády a 100 g pomerančové polevy. Do silikonové pralinkové formičky na srdíčka dáme trochu této míchané čokolády, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu společně s pomerančovou polevou a vmícháme do ní červený punč. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme míchanou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyklepneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Zdobíme kytičkami z kakaového marcipánu.
.

Lemond Becher hořká

11. srpna 2011 v 21:46 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

100 g bílé čokolády, 25 ml becherovky Lemond
Dohotovení: 200 hořké čokolády
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Do tvořítka na led dáme trochu hořké čokolády, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a vmícháme do ní bechrovku Lemond. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyklepneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků.

Lemond Becher

11. srpna 2011 v 21:44 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

100 g bílé čokolády, 25 ml becherovky Lemond
Dohotovení: 200 g bílé čokolády, žlutá potravinářská gelová barva.
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, na špičku párátka nabereme žlutou gelovou barvu a čokoládu jí obarvíme. Do tvořítka na led dáme trochu takto obarvené čokolády, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a vmícháme do ní bechrovku Lemond. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme bílou obarvenou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyklepneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Zdobíme malou marcipánovou hvězdičkou.

Alžířanky

11. srpna 2011 v 21:42 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g mléčné čokolády, 1 lžička mleté zrnkové kávy, 25 ml vaječného koňaku, 25 ml smetany
Dohotovení: 200 g mléčné čokolády
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu. Do tvořítka na led dáme trochu mléčné čokolády, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu a vmícháme do ní smetanu, vaječný koňak a kávu. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme mléčnou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyklepneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Zdobíme malým marcipánovým půlměsíčkem.

Fernetky hořkomléčné

11. srpna 2011 v 21:40 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g mléčné čokolády, 25 ml fernetu
Dohotovení: 200 g hořké čokolády
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Do silikonové pralinkové formičky dáme trochu hořké čokolády, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu a vmícháme do ní fernet. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vymáčkneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Zdobíme malou marcipánovou hvězdičkou.