Alžířanky

11. srpna 2011 v 21:42 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g mléčné čokolády, 1 lžička mleté zrnkové kávy, 25 ml vaječného koňaku, 25 ml smetany
Dohotovení: 200 g mléčné čokolády
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu. Do tvořítka na led dáme trochu mléčné čokolády, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu a vmícháme do ní smetanu, vaječný koňak a kávu. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme mléčnou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vyklepneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Zdobíme malým marcipánovým půlměsíčkem.
 


Komentáře

1 Hanka | E-mail | Web | 7. ledna 2013 v 12:47 | Reagovat

Ali, prohlížím tvoje pralinky. Jak to, že jsem k těmto nenapsala komentář?! ??? Asi jich bude víc.
Pralinky jsou krásné a tuhle formičku nemám! :-)

2 altara | 27. února 2013 v 16:59 | Reagovat

[1]:Tak tu tak hledám nějakou sestavu pralinek pro návštěvu a narazila jsem na tvůj komentář. Je to tvořítko na led. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama