Fernetky hořkomléčné

11. srpna 2011 v 21:40 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
100 g mléčné čokolády, 25 ml fernetu
Dohotovení: 200 g hořké čokolády
.
.
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Do silikonové pralinkové formičky dáme trochu hořké čokolády, rozetřeme štětečkem do stran a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu a vmícháme do ní fernet. Plníme tak, aby zbyl kousek od kraje a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Poté pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou a dáme na chvíli do mrazáku. Po ztuhnutí pralinky vymáčkneme z formičky a vkládáme do papírových cukrářských košíčků. Zdobíme malou marcipánovou hvězdičkou.
 


Komentáře

1 Hanka | E-mail | Web | 7. ledna 2013 v 13:33 | Reagovat

Tuhle formičku mám taky, je moc pěkná a pralinky s hvězdičkou vypadají krásně. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama