Marcipánové kokosové špičky

11. srpna 2011 v 21:51 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
200 g marcipánu, 8 lžiček jemně strouhaného kokosu
Dohotovení: 200 g hořké čokolády
.
.
Marcipán na vále propracujeme a zapracujeme do něj jemně mletý strouhaný kokos. Vyválíme váleček, nakrájíme na stejně velké špalíčky. Tyto špalíčky v rukou ukoulíme na kuličky a vtiskneme do lisu na citrón, který jsme předtím jemně vysypali moučkovým cukrem. Přidržíme chvíli palcem, marcipán se na palec nalepí a vytáhneme hotovou špičku. Takto postupně zpracujeme všechnu marcipánovou hmotu a špičky necháme ztuhnout v chladu. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, špičky v ní máčíme, klademe na kuchyňskou mřížku a necháme zaschnout.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama