Hořké krémové

4. září 2011 v 18:37 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
125 g másla, 150 g Salka, 25 g kakaa
Dohotovení: 300 g hořké čokolády, čokoládová transferfólie


Na náplň do pralinek si připravíme krém. Máslo s kakaem vyšleháme a přišleháme nevařené salko. Pokud je krém řídký, přidáme ještě trochu kakaa. Krém má výtečnou hořkou chuť. Transferfolii nastříháme na požadovaný rozměr (já dělala 2x2 cm) a vložíme do tvořítka na led tak, aby strana s hvězdičkami byla nahoru, na tu pak nalijeme opatrně aby se nám nepohnula ve vodní lázni rozpuštěnou hořkou čokoládu a štětečkem rozetřeme do stran. Dáme ztuhnout do chladničky. Poté plníme krémem tak, aby zbyl kousek od kraje. Opět necháme ztuhnout v chladničce. Nakonec pralinku zavíčkujeme hořkou čokoládou. Vložíme na chvilku do mrazáku. Ztuhlé pralinky vyklepneme z tvořítka a opatrně sloupneme folii. Klademe do papírových košíčků.
 


Komentáře

1 tetkapernikarka | 10. září 2011 v 23:37 | Reagovat

Tyto byly určitě pracné,ale s těma hvězdičkama jsou moc hezké.Mám tuto fólii taky a ještě jsem ji nepoužila.Ali,měj se moc hezky:-) Alena

2 Dena Hviezdička | Web | 26. července 2013 v 14:14 | Reagovat

Mne sa veľmi páči ten nápad s hviezdičkami.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama