Hořké pomerančové

4. září 2011 v 18:41 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
80 g pomerančové polevy, 3 lžíce smetany, 1 lžička rumu, 1 lžička citrónové šťávy, kandovaná pomerančová kůra
Dohotovení: 200 g hořké čokolády


Ve vodní lázni rozheřeme hořkou čokoládu, po lžičce rozdělíme do plastového platíčka od bonboniéry a štětečkem rozetřeme do stran. Necháme v chladu ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozehřejeme pomerančovou polevu, vmícháme smetanu, rum a citrónovou šťávu. Dobře promícháme. Naplníme tak, aby zbyl kousek od kraje a vtiskneme po dvou kouscích kandované pomerančové kůry. Opět necháme v chladu ztuhnout. Nakonec pralinky zavíčkujeme hořkou čokoládou. Vložíme na chvilku do mrazáku. Ztuhlé pralinky vyklepneme a zdobíme malou marcipánovou hvězdičkou.


 


Komentáře

1 interliner | Web | 15. ledna 2016 v 14:52 | Reagovat

půjčka online františkovy lázně 8-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama