Lišky na smetaně

24. října 2011 v 20:12 | Altara |  Vaření

SUROVINY
400 g lišek, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 1 masox, sůl, pepř, trochu šafránu, 150 ml smetany na vaření 2 lžičky hladké mouky


Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a omyté lišky, orestujeme, osolíme, opepříme a poprášíme šafránem. Podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme asi 30 minut. Před koncem zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně.
 


Komentáře

1 Lenka | E-mail | Web | 24. října 2011 v 20:28 | Reagovat

To musí být dobrota! Lišky jsem ještě nikdy nejedla.

2 altara | 25. října 2011 v 9:10 | Reagovat

Jsou trošku tužší než ostatní houby, ale dobré.Bohužel jich nikdy nenasbírám tolik, abych je mohla vyzkoušet naložit do octa.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama