Škubánky

13. října 2011 v 20:18 | Altara |  Vaření

SUROVINY
1 kg brambor, hrubá mouka, sádlo, mletý mák, moučkový cukr


Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, mírně osolíme a dáme vařit. Měkké brambory scedíme, ale trochu vody v nich ponecháme. Rovněž tak si ponecháme stranou scezenou vodu. V hrnci brambory zasypeme trochou hrubé mouky, přiklopíme pokličkou a necháme zapařit. Poté je promícháme vařečkou. Pokud máme škubánky řídké přidáme trochu mouky, pokud máme škubánky tuhé, přilijeme trochu odložené vody z brambor. Škubánky vykrajujeme lžící namočenou v rozpuštěném sádle a klademe na talíř. Sypeme mákem, moučkovým cukrem a omastíme rozpuštěným sádlem.
 


Komentáře

1 HaF | Web | 13. října 2011 v 22:47 | Reagovat

Ty miluju!

2 altara | 14. října 2011 v 10:10 | Reagovat

Haničko já taky.

3 vestec | Web | 12. ledna 2012 v 14:45 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama