Košíčky s kakaovou šlehačkou

14. listopadu 2011 v 21:01 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

230 g hladké mouky, 150 g másla, 70 g cukru moučka, 20 g kakaa, 1 žloutek, půl sáčku vanilkového cukru
Šlehačka: 250 ml rostlinné šlehačky Rosette (firma Zeelandia), 3 lžičky kakaa
Dohotovení: višňový frutafill (firma Zeelandia), kiwi


Shora uvedené suroviny zpracujeme v těsto, uložíme do mikrotenového sáčku a necháme asi hodinu odležet. Formičky na košíčky vymažeme tukem. Z odleželého těsta odkrajujeme kousky, plníme do formiček. Pečeme při 180°C.. Upečené košíčky vyklopíme a necháme vychladnout. Do každého košíčku klademe po lžičce višňového frutafillu (frutafilly jsou ovocné gelové náplně s vysokým obsahem ovoce (min. 70 %), přirozenou chuťí a vůní čerstvého ovoce). Připravíme si kakaovou šlehačku. Ve studené šlehačce rozmícháme kakao a pak vše vyšleháme elektrickým šlehačem. Dáme do zdobícího kornoutu s ostře řezanou špičkou a nastříkáme na frutafill. Zdobíme kousky višní a kiwi.


 


Komentáře

1 Alis | Web | 19. listopadu 2011 v 12:20 | Reagovat

Ahoj Alí, jsou nádherné!!!

2 altara | 19. listopadu 2011 v 17:12 | Reagovat

Ahoj a s tou kakaovou šlehačkou docela dobré, alespoň já ji ráda. Díky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama