Ostrá čočková

10. listopadu 2011 v 21:51 | Altara |  Vaření

SUROVINY
200 g čočky, 1 l vody, 30 g másla, 3 lžičky hladké mouky, sůl a pepř, 1 zeleninový bujón (Natur)
Na ostrou směs: trochu odložené vařené čočky, kousek červeného paprikového lusku, 1 malá cibule, 2 lžíce oleje, kousek pikantní klobásy, ostrý kečup, feferóny


Čočku zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. (Trochu si dáme stranou.) Rozmixujeme ponorným mixérem, rozředíme dle potřeby vodou, přidáme bujón. Z másla a hladké mouky usmažíme jíšku a zavaříme do polévky. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Na ostrou směs rozpálíme na pánvi olej, přidáme drobně nakrájenou cibuli, na kostičky papriku a na půlkolečka klobásu. Krátce orestujeme, přidáme čočku, zakápneme ostrým kečupem. Kdo má rád hodně ostré, přidá špetku drcených feferónek. Tuto ostrou směs přidáváme do polevky při servírování na stůl. Podáváme s osmaženou houskou.


 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama