Extra hořké linecké

13. prosince 2011 v 21:15 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
300 g hladké mouky, 200 g másla, 70 g cukru moučka, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička kakaa
Krém: 125 g másla, 25 g kakaa, 200 g nevařeného Salka, cukr moučka podle chuti
Dohotovení: hořká čokoláda


Ze shora uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny rozležet v chladu. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm, zoubkovanou formičkou vykrajujeme oválky, klademe na plech vyložený pečícím papírem a v polovině z nich vykrojíme malou hvězdičku. Upečeme při 180°C . Cukroví necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a oválky s hvězdičkou v ní do poloviny namáčíme, klademe na kuchyňskou mřížku a necháme ztuhnout. Na krém vyšleháme máslo s kakaem a salkem do hladkého krému. Podle chuti přidáme moučkový cukr. Slepujeme vždy jeden oválek plný a jeden s vykrojenou hvězdičkou.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 13. prosince 2011 v 21:15 | Reagovat

Prima nápad, linecké vypadá skvěle, Ali!

2 altara | 15. prosince 2011 v 16:08 | Reagovat

Miluju kakaové cukroví. Děkuji za pochvalu.

3 Hanka | Web | 15. prosince 2011 v 22:56 | Reagovat

[2]: Já taky! ;-)

4 Alis | Web | 16. prosince 2011 v 19:09 | Reagovat

Ahoj Alí, tak tímhle jsi mi kápla do noty... kakaové a ještě k tomu hořké... receptík si vytisknu a vyzkouším!!!!!!

5 altara | 16. prosince 2011 v 19:11 | Reagovat

Alis díky za návštěvu, jestli máš ráda hořké, nebudeš litovat. Klidně můžeš dát do krému kakaa i více, někdy to také dělám.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama