Kokosky s krémem

30. prosince 2011 v 22:20 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
2 bílky, 140 g krupicového cukru, 140 g strouhaného kokosu, špetka soli
Krém: 120 g másla, 120 g cukru moučka, rum podle chuti
Dohotovení: linecká kolečka, rybízový džem, hořká čokoláda


Z bílků, špetky soli a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme strouhaný kokos a lžičkou klademe na plech vyložený pečícím papírem malé kokosky. Troubu zahřejeme na 120°C a pomalu sušíme. Hotové kokosky necháme na plechu vystydnout a pak sloupneme z papíru. Na upečené linecké kolečko nastříkáme věneček z krému, na krém vymícháme cukr s máslem a rumem, do kterého lžičkou klademe trochu džemu a přilepíme kokosku. Necháme chvíli v chladu ztuhnout a pak spodek máčíme v rozpuštěné čokoládě.




 


Komentáře

1 Milada | E-mail | 31. prosince 2011 v 9:11 | Reagovat

Tak to by si vnuci pomlsali...

2 Alis | Web | 31. prosince 2011 v 11:24 | Reagovat

Ahoj Alí, kokosky patří k mým oblíbeným!!!Mňam!!

3 altara | 1. ledna 2012 v 14:21 | Reagovat

Děvčata,
díky, tak tady jsem zabodovala i u zarytých odpůrců nového cukroví. Mlsali všichni.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama