Perníkové bábovičky

13. prosince 2011 v 21:23 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
40 g másla, 60 g medu, 100 g moučkového cukru, 2 lžičky kakaa, 1 lžička perníkového koření, 1 lžička jedlé sody, 1 velké vejce, 2 lžíce rumu, 300 g hladké mouky, 2 lžíce oleje, 4 lžíce jemně mletých mandlí
Dohotovení: hořká čokoláda, půlky loupaných mandlí nebo lískové oříšky zbavené slupek


Do kastrolu dáme máslo a med a při mírné teplotě rozpustíme. Odstavíme, přidáme moučkový cukr, prosáté kakao, perníkové koření, vejce i rum a směs vařečkou řádně promícháme. Na vál prosijeme hladkou mouku se sodou, přidáme mleté mandle. Uprostřed uděláme důlek, přidáme 2 lžíce oleje, nalijeme tekutou směs a vypracujeme hladké vláčné těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme ho minimálně 2 hodiny odležet v chladničce. Formičky vymažeme tukem a vtlačujeme kousky těsta tak, aby bylo kousek pod okrajem formičky. Nabyde. Pečeme při 190°C asi 10 minut. Perníčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu, perníčky v ní do poloviny namáčíme a zdobíme půlkou mandle nebo lískovým oříškem.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 13. prosince 2011 v 21:25 | Reagovat

Zase skvělý nápad, Alenko, taky pořád vymýšlím něco nového z perníkového těsta. :-)
Zaregistrováno, vloženo! SLÁVA!!! ;-)))

2 HaF | Web | 14. prosince 2011 v 23:12 | Reagovat

Ali, ty máš na to pečení manufakturu?
Jedeš jak drak, já s pečením teprve začnu, tak to snad stihnu!
Vypadá to všechno krásně!

3 altara | 15. prosince 2011 v 16:04 | Reagovat

Haničky, oběma dekuji za návštěvu. Recept je z časopisu a manufakturu mám. 2 ruce.

4 Alis | Web | 16. prosince 2011 v 19:15 | Reagovat

Ahoj Alí, další úžasná dobrůtka!!! Perníková vůně.. voní až sem!!! Krásný 4. adventní víkend!!!!!!

5 altara | 16. prosince 2011 v 22:36 | Reagovat

Alis díky, tobě přeji totéž.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama