Skořicové rohlíčky

13. prosince 2011 v 21:18 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
140 g jemně mleté špaldové mouky, 100 g másla, 60 g mletých lískových oříšků, 30 g cukru moučka (semletého v robotu z hnědého přírodního cukru), 1 vanilkový cukr, půl lžičky skořice
Dohotovení: moučkový cukr (semletý v robotu z hnědého přírodního cukru), 1 skořicový cukr, půl lžičky mleté skořice


Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout asi hodinu až dvě hodiny. Z těsta odebíráme stejně velké kousky, ze kterých v dlaních utvoříme rohlíčky. Tyto klademe na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 180°C. Rohlíčky necháme trochu zchladnout na plechu a pak ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového přírodního cukru, skořicového cukru a skořice.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 13. prosince 2011 v 21:18 | Reagovat

Rohlíčky máš luxusní, Ali, a kromě toho musí být moc dobré!

2 altara | 15. prosince 2011 v 16:08 | Reagovat

Haničko už dříve jsem pekla ze špaldové mouky, to jsem ještě stránky neměla žádné a teď se k ní vracím. Má takovou zvláštní dobrou chuť. Děkuji moc za pochvalu.

3 Hanka | Web | 15. prosince 2011 v 22:55 | Reagovat

[2]: Ali, já už jsem ze špaldové mouky taky pekla, i nějaké dia cukroví. Chutná mi.

4 Alis | Web | 16. prosince 2011 v 19:10 | Reagovat

Ahoj Alí, tak ze špaldové mouky jsem ještě nic nepekla.. a tohle by mohla být moje prvotina!! Rohlíčky vypadají úýasně!!!

5 altara | 16. prosince 2011 v 19:12 | Reagovat

Alis u nás to schválil i můj nejmlsnější synek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama