Hovězí plátky se sýrovým přelivem

7. ledna 2012 v 19:29 | Altara |  Vaření

SUROVINY
4 plátky zadního hovězího, 1 velká cibule, sůl a pepř, hladká mouka, 1 hovězí bujón (Natur), hrubá mouka na zahuštění, 4 lžíce oleje
Sýrový přeliv: 100 ml smetany,100 g taveného sýra, 50 g strouhaného Eidamu


Omyté plátky zadního hovězího naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, do oleje nasypeme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Vše dáme do kastrolu, přidáme bujón a dusíme, dokud není maso měkké. Zahustíme hrubou moukou, kterou za stálého míchání sypeme do omáčky. Podáváme s vařenými brambory, sýrovým přelivem a dozdobíme kostičkami sterilované červené řepy. Na sýrový přeliv přivedeme smetanu k varu, za stálého míchání v ní rozpustíme tavený sýr a nakonec vmícháme Eidam nastrouhaný na jemném nudličkovém struhadle.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 7. ledna 2012 v 19:30 | Reagovat

Tohle vypadá moc dobře, Ali! Dala bych si říct! ;-)

2 altara | 7. ledna 2012 v 21:31 | Reagovat

Hani díky, bylo to ale moc syté. Dobré také.

3 Hanka | Web | 7. ledna 2012 v 23:54 | Reagovat

[2]: Něco sytého bych si dala, nějak mi při brouzdání po netu vyhládlo! ;-)

4 Alis | Web | 8. ledna 2012 v 9:01 | Reagovat

Ahoj Alí, tak to je dobrý typ na víkendový oběd!!!!!

5 altara | 8. ledna 2012 v 9:51 | Reagovat

Hani,
na noc??? To bys oka nezamhouřila.
Alis, díky

6 Milada | E-mail | 8. ledna 2012 v 11:16 | Reagovat

Vypadá to perfektně, já jenom malou změnu -nejím hovězí, nahradila bych plátkem kotlety.

7 altara | 8. ledna 2012 v 12:42 | Reagovat

Miládko i to je možné.

8 Iva | E-mail | Web | 8. ledna 2012 v 15:08 | Reagovat

Ali to je dobrá změna. Sýrové omáčky mám ráda. Dávám tam tučný sýr, ale místo smetany mléko.  :-D

9 Amelie | Web | 9. ledna 2012 v 0:33 | Reagovat

To vypadá náádherně. Díky.

10 altara | 10. ledna 2012 v 16:32 | Reagovat

Ivi, vidíš to mě nenapadlo použít mléko. Díky.

11 altara | 10. ledna 2012 v 16:32 | Reagovat

Amelie, moc děkuji za návštěvu a pochvalu.

12 Martina | Web | 11. ledna 2012 v 19:36 | Reagovat

Moc dobré, děkuji za skvělý recept.

13 altara | 11. ledna 2012 v 19:44 | Reagovat

Martino, já také děkuji. Za pochvalu a za návštěvu a jsem moc ráda, že chutnalo.

14 vestec | Web | 12. ledna 2012 v 14:45 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama