Karamelové rohlíčky

3. ledna 2012 v 21:41 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
300 g hladké mouky, 200 g másla, 70 g cukru moučka, 2 žloutky, vanilkový cukr,
2 karamelové pudinky, 4 lžičky zkaramelizovaného Salka Karamela, špetka soli
Krém: 200 g Karamela, 125 g másla, rum a cukr moučka podle chuti
Dohotovení: mléčná čokoláda, karamelová rýže


Suroviny na vále vypracujeme na vláčné těsto, vložíme do mikroténového sáčku a necháme nejméně hodinu v chladu odpočinout. Poté vyválíme plát silný 3 mm a vykrájíme rohlíčky. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 170°C dorůžova. Necháme vychladnout a zatím si připravíme krém. Karamelo, máslo rum a moučkový cukr vyšleháme do pěny. Vychladlé rohlíčky slepujeme k sobě krémem, máčíme do mléčné čokolády, kterou jsme rozpustili ve ve vodní lázni a zdobíme půlkami mandlí a karamelovou rýží.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 3. ledna 2012 v 21:42 | Reagovat

Rohlíčky vypadají moc dobře, Ali! Karamel já ráda. ;-)

2 altara | 3. ledna 2012 v 21:43 | Reagovat

Hani díky, já taky.

3 Milada | E-mail | 4. ledna 2012 v 5:30 | Reagovat

Ty jsou fakt k nakousnutí. Nevím, co je to "karamelová rýže"?

4 Alis | Web | 4. ledna 2012 v 14:31 | Reagovat

Ahoj Alí, tak další úžasné dobrůtky!!!

5 Iva | E-mail | Web | 4. ledna 2012 v 16:49 | Reagovat

Ali,já vidím krásné motýlky. :-D  :-)

6 altara | 4. ledna 2012 v 17:31 | Reagovat

Miládko,
karamelová rýže je posyp na dorty a zákusky, mám ji od kamarádky, která si ji objednala někde přes internet, nevím přesně kde. Chutná jako burisony s karamelem a také je tak měkká.
Alis,
děkuji za návštěvu a pochvalu.
Ivi,
já v tom sice motýlky nevidím, ale fantazii se meze nekladou. Děkuji za návštěvu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama