Kokosové špičky Malibu

2. ledna 2012 v 19:57 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

200 g mletého kokosu, 2 lžíce strouhaných piškotů, 100 g cukru moučka, 100 g másla, 2 lžíce kokosového likéru Malibu, 1 bílek
Náplň: 200 g bílé nutelly, 50 g másla, 4 lžíce kokosového likéru Malibu, cukr moučka dle potřeby
Dohotovení: kulaté kakaové piškoty na spodek


Mletý kokos, strouhané piškoty nasypeme do mísy. Přidáme moučkový cukr, máslo, likér, bílek a vypracujeme tvárnou hmotu. Zabalíme ji do potravinářské fólie a necháme v chladu chvíli odpočinout, asi hodinu. Mezitím si vymícháme náplň. Máslo s bílou nutellou třeme do pěny a přidáme kokosový likér a moučkový cukr dle potřeby. Z odpočatého kokosového těsta odebíráme kousky, vmáčneme do moučkovým cukrem vysypané formičky na vosí hnízdo, uprostřed vařečkou utvoříme důlek a vyklepneme. Toto opakujeme do spotřebování těsta. Mírně zaschlé špičky plníme náplní a přiklopíme kakaovým piškotem.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 2. ledna 2012 v 20:01 | Reagovat

Zase jedna lahůdka! Ali, já přiberu jen koukáním na tvoje cukroví!!! ;-)

2 altara | 2. ledna 2012 v 20:32 | Reagovat

Ty byly! Neboj nepřibereš, já u tvého nádherného cukroví taky nepřibrala.

3 Hanka S. | Web | 2. ledna 2012 v 20:35 | Reagovat

[2]: Tak to jsi mě uklidnila! ;-)))

4 altara | 2. ledna 2012 v 20:55 | Reagovat

Tak to jsem ráda, hihihi

5 Iva | E-mail | Web | 2. ledna 2012 v 21:22 | Reagovat

Zase nový recept na "úlky". Určitě vyzkouším.

6 altara | 2. ledna 2012 v 23:00 | Reagovat

Jojo, také se ujaly. To bych nebyla já, abych pořád něco nezkoušela a nevymýšlela nového. To by pro mě nebyly vánoce.

7 Milada | E-mail | 3. ledna 2012 v 5:57 | Reagovat

Ty máš fakt moc dobré nápady. Ani jsem nevěděla, že existuje bílá nutela...člověk se učí celý život.

8 altara | 3. ledna 2012 v 13:22 | Reagovat

Miládko,
díky. Existovala běžně, ale teď se dá sehnat už jen občas, tuto mi sehnala kamarádka v Německu.

9 Alis | Web | 3. ledna 2012 v 16:04 | Reagovat

Ahoj Alí, tak tyhle špičky neznám a tak jsem si musela recept hned vytisknout a  až bude příležitost, tak budou i  u nás!!!

10 altara | 4. ledna 2012 v 17:56 | Reagovat

Alis díky,
moc dobré jsou i perníkové špičky a pomerančové špičky, které mám v nepečeném cukroví na svých starších stránkách.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama