Kroupová polévka s cizrnou

7. ledna 2012 v 19:22 | Altara |  Vaření

SUROVINY
1 jitrnice, 2 hrstě cizrny, 2 hrstě zabijačkových krup, asi 1 l vody, 1 bujón (Natur bylinkový), 2 lžíce sádla, 1 cibule, majoránka, sůl a pepř, česnek podle chuti


Den předem si namočíme zvlášť cizrnu a kroupy. Dolijeme vodu a uvaříme doměkka. Scedíme. Na sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme jitrnici vytlačenou ze střívka, krátce orestujeme zalijeme vodou a přidáme bujón. Okořeníme majoránkou a prolisovaným česnekem a dochutíme solí a pepřem.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 7. ledna 2012 v 19:23 | Reagovat

Kroupy mám ráda, ale cizrnu jsem snad ještě nejedla!

2 altara | 7. ledna 2012 v 21:34 | Reagovat

Je to podobné jako hrách,ale mě chutná víc.

3 Alis | Web | 8. ledna 2012 v 8:59 | Reagovat

Ahoj Alí, tak cizrnu tu já mám taky moc ráda a v téhle kombinaci musí být taky moc dobrá!!!

4 altara | 8. ledna 2012 v 9:52 | Reagovat

Alis, nám to chutnalo.

5 Milada | E-mail | 8. ledna 2012 v 11:28 | Reagovat

Tak tentokrát říkám NE NE. Já totiž ze všech zabíjačkových pochoutek právě jitrnici nemusím.Ale obdivuju Tvoji nápaditost při vaření.

6 altara | 8. ledna 2012 v 12:38 | Reagovat

Miládko,
moje nápaditost ve vaření se snoubí s leností. Když mi něco zbyde, koukám jak to zužitkovat.

7 Iva | E-mail | Web | 8. ledna 2012 v 15:15 | Reagovat

Krvavou zabíjačkovou polévku nejím, ale tato je zajímavá. Dávám ji do pořadníku na vyzkoušení. :-D

8 altara | 10. ledna 2012 v 16:35 | Reagovat

Ivi, díky.
Já se zase chystám navštívit tvoje stránečky a vyzkoušet nějaké tvoje řezy.

9 Le missing ingredient | Web | 16. ledna 2012 v 19:38 | Reagovat

Polévka z cizrny může být doopravdy dobrá. Jsem ráda že je v čechách tak k dostaní a že se začíná mnohem více používat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama