Nugátové jazýčky

3. ledna 2012 v 21:46 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
210 g hladké mouky, 140 g másla, 100 g nutelly, 40 g mletých ořechů, 1 nugátový pudink, na špičku nože mleté skořice
Krém: 200 g bílé nutelly
Dohotovení: bílá čokoláda, kousek 100% tuku, strouhané nugátové bonbóny


Z mouky, másla, nutelly, mletých ořechů, pudinku a skořice vypracujeme těsto, vložíme do mikroténového sáčku a necháme hodinu chladit v chladničce. Poté vyválíme plát o síle 3 mm, vykrajujeme jazýčky a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 180°C. Vychladlé jazýčky slepujeme bílou nutellou. Máčíme v bílé čokoládě, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni společně s kouskem 100% tuku. Sypeme strouhanými nugátovými bonbóny.


 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 3. ledna 2012 v 21:47 | Reagovat

Jazýčky jsou parádní, Ali, nugát mám taky ráda! :-)

2 altara | 3. ledna 2012 v 21:48 | Reagovat

Hani, děkuji moc

3 Milada | E-mail | 4. ledna 2012 v 5:26 | Reagovat

Neskutečné - krásné, čistučké, lákavé a určitě moc dobré...

4 Alis | Web | 4. ledna 2012 v 14:32 | Reagovat

Ahoj Alí, další mňamka!!!

5 Iva | E-mail | Web | 4. ledna 2012 v 16:43 | Reagovat

Opět musím moc pochválit. Krásné cukrovíčko.

6 altara | 4. ledna 2012 v 17:25 | Reagovat

Miládko, Alenko, Ivanko už vám nebudu dráždit chuťové buňky. Toto bylo poslední cukroví a děkuji moc za pochvaly

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama