Pralinka Wasabi

17. ledna 2012 v 20:51 | Altara |  Cukroví

SUROVINY
50 g bílé čokolády, několik křupek Wasabi (z řady "Ber si"), špetka křenu Wasabi v prášku (nemusí být)
Dohotovení: 200 g pistáciové polevy plátkové, zelené potravinářské gelové barvy, cukrářské košíčky


I tady jsem řešila problém co s polevou tyrkysové barvy. Nakonec mě napadly tyto extravagantní pralinky. Jsem sama zvědavá, jak s nimi u hostů obstojím.

Nejdříve si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Křupky rozdrtíme malým válečkem, nebo v ruce na drobky a vmícháme je do čokolády. Rozdrtíme jich tolik, aby je čokoláda jen obalila a zůstaly sypké. Můžeme přidat trochu Wasabi křenu v prášku, nebojte se, čokoláda palčivost ztlumí, ale nemusíme. Dále si ve vodní lázni rozpustíme pistáciovou polevu a gelovými barvami obarvíme do požadovaného tónu (poleva je tyrkysové, nikoli zelené barvy) a po lžičce plníme vychlazenou silikonovou formičku. Vytřeme štětečkem a dáme do chladu ztuhnout. Poté klademe malou lžičkou náplň, kousek od kraje ponecháme volno na zavíčkování. Pralinku zalijeme obarvenou pistáciovou polevou a dáme na chvíli do mrazáku. Ztuhlé pralinky vymačkáme a klademe do cukrářských košíčků.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 17. ledna 2012 v 20:53 | Reagovat

Ali, to jsou hodně zajímavé pralinky, co do vzhledu i náplně. Škoda, že bydlíme tak daleko od sebe! ;-)

2 Iva | E-mail | Web | 17. ledna 2012 v 21:16 | Reagovat

Ali, to je bomba.  :-)) Wasabi křen je pěkný palivec, ale slyšela jsem, že pálivé s čokoládou je dobré. Jsi kouzelnice. :-D

3 altara | 17. ledna 2012 v 21:24 | Reagovat

Hani,
děkuji, ale nic jiného mě z té příšerné tyrkysové nenapadlo.

4 altara | 17. ledna 2012 v 21:26 | Reagovat

Ivi,
díky, není to tak strašné, nesmí se to přehnat, je to zajímavé. Na ten nápad mě navedlo to, jak jsem zkoušela ty arašídové s arašídovým máslem, které je slané a tak jsem zkusila pro změnu ostré s tím, že z toho něco vzejde. Ale chuťově prý průměr. Chyba je v tom, že moje mlsná rodinka má velký výběr.

5 Milada | E-mail | 18. ledna 2012 v 4:51 | Reagovat

Už ta barva je hodně zajímavá, kombinace sladké a pálivé je mně sympatická,

6 MilenaS | 18. ledna 2012 v 13:03 | Reagovat

Téééda, tyhle jsou vážně suprové! Já miluju wasabi buráčky a mám ráda i Lindt čokoládu še včemi těmi pepřovými a feferonkovými příchutěmi, takže tohle je jasný favorit! To je zvláštní, že máš takhle hloupou barvu u pistáciové polevy - od Malátků je krásně zelená....a já jsem na těchhle polevách ulítlá, přestože jinak preferuji extra hořkou čokoládu:-)

7 tetkapernikarka | Web | 18. ledna 2012 v 13:19 | Reagovat

Ali,ty jsou moc zajímavé!Ty by ocenil můj synek,protože je mlsný a má rád i wasabi :-))a máš to moc pěkně naaranžované,ten vějíř k tomu...moc pěkné!

8 Alis | Web | 18. ledna 2012 v 14:41 | Reagovat

Ahoj Alí, tak tohle by mě zajímalo, jak to chutná:). Musí to být moc zajímavé:)

9 altara | 23. ledna 2012 v 20:05 | Reagovat

Miládko,
děkuji. Kdybych tak sehnala ty wasabi buráčky co jsem původně plánovala, byly by chuťově lepší.
Milen,
já také kupuji u Málatků barevné polevy, už jsem tu o nich někde psala, nejvíc mi chutná banánová. Děkuji za pochvalu.
Alenko,
děkuji, můj syn také rád wasabi.
Alis,
není nic snadnějšího, než je vykoušet. Pokud seženeš ty wasabi oříšky, bude to lepší.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama