Dršťková z hlívy ústřičné

1. února 2012 v 21:41 | Altara |  Vaření

SUROVINY
Asi litr vody, 1 cibule, 1 balení hlívy ústřičné, 5 stroužků česneku, 1 bylinkový bujón (Natur),
2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, majoránka, sůl a pepř, sladká mletá paprika


Na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou a dusíme dokud se voda kterou hlíva pustila nevypaří. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a 2 lžičky sladké mleté papriky. Promícháme, chvíli ještě smažíme a poté zalijeme horkou vodou. Přidáme majoránku, bujón, sůl a pepř a ještě chvíli povaříme.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 1. února 2012 v 21:42 | Reagovat

Jak na polévky moc nejsem, tuhle bych si dala hned!

2 Lenka | E-mail | Web | 1. února 2012 v 21:48 | Reagovat

A to já teda na polévky jsem a beru obě, fazolačku i dršťkovku. A lososa si dám po nich. :)

3 Iva | Web | 1. února 2012 v 22:30 | Reagovat

Z hlívy je dršťkovka luxusní. Mňam, děláš mi chutě. ;-)

4 Milada | E-mail | 2. února 2012 v 6:18 | Reagovat

I když vypadá pěkně, mě by nezlákala.

5 tetkapernikarka | Web | 3. února 2012 v 19:15 | Reagovat

No,tuhle dršťkovku bych jedla i já :-))

6 altara | 3. února 2012 v 21:27 | Reagovat

Hani,
polévka je grund....
Leni,
tak ti přeji dobrou chuť!!!
Ivi, dneska jsme se stavěli v Kauflandu a velice mě zklamali, neměli hlívu...
Miládko,
proti gustu žádný dišputát. Mě by nezlákala mlíková polévka a plíčky, to fakt nemusím, jinak jím snad všechno.
Ali,
ty taky nejsi polívková???

7 Milada | E-mail | 4. února 2012 v 13:49 | Reagovat

[6]: Alenko, Tvoje "neoblíbenosti" s Tebou sdílím...

8 tetkapernikarka | Web | 5. února 2012 v 20:04 | Reagovat

[6]:Polívková jsem,jen ty dršťky mi nejdou :-)

9 tetkapernikarka | Web | 5. února 2012 v 20:06 | Reagovat

[7]: Miladko,já ty dršťky nemusím ani vidět!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama